woensdag 5 december 2012

Thema Sinterklaas: woensdag 5 december

Vandaag hebben we...

...bezoek gekregen van Sinterklaas en Zwarte Piet. Nu ja, dit was eigenlijk vannacht, want toen we deze ochtend in onze klas kwamen, vonden we heel wat lekkers in ons kringetje. We mochten proeven van chocolade, letterkoekjes en marsepein. We zagen ook dat Piet van ons pintje bier geproefd had! Wat leuk! Even later ontdekten we dat onze klaspop de piraat weg was... Hm... vreemd...zou Zwarte Piet er voor iets tussen zitten?

... computerles gekregen van meester Tuur. We speelden een rekenspelletje en een geheugenspelletje.
KLIK HIER om de spelletjes te spelen...

... gekeken en geluisterd naar het prentenboek De Sinterkersthaas van M. Demesmaeker.

Het is 1 december. Koning Kindvriend van Speelgoedland is in zijn nopjes. Hij stuurt een sms'je naar de Sint: 'Kom naar Paleis! Speelgoed klaar!' Maar de Sint is nog niet uitgerust van zijn vorige verjaardagsfeest. Ook zijn knechten zijn nog niet fit. Hoe kan deze vermoeide ploeg alle cadeautjes op tijd bezorgen? Gelukkig willen de Kerstman en de Paashaas een handje toesteken...


De Sinterkersthaas

... een spelletje gespeeld i.v.m logisch nadenken. Juf legde verschillende voorwerpen in de kring. Er was telkens 1 voorwerp dat er niet echt bij hoorde. Wij moesten zoeken welk voorwerp er niet bij hoorde en we moesten verwoorden waarom niet. Bijv. Zwarte Piet z'n muts, de staf, de mijter, de baard=> Zwarte Piet z'n muts hoort er niet bij. We moesten hierover ook een werkblaadje maken!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten