woensdag 30 januari 2013

Thema muizen: dinsdag 29 en woensdag 30 januari.

Dinsdag en woensdag hebben we...

... gekeken naar een boekje over muizen dat ons Gaëlle meegebracht had. (de titel en de foto's volgen later, het fototoestel ligt nog op school...)
... gekeken naar een muizenprentenboekje van onze Steff
... een versje geleerd (zie onder)
... onze muizen van klei afgewerkt. Nu heeft iedereen eindelijk zijn werkje af!
... een rijmspelletje gespeeld. Eerst met nonsenswoorden (woorden die niet bestaan) en later met echte woorden.
... een zoekspelletje gespeeld met de knuffelmuis van  Auke. Muis en een kindje moesten zich in de klas verstoppen. De andere kindjes deden de oogjes toe. Dan mocht de muis lawaai maken (er zat gelukkig een "piepertje" in...) en mocht iemand de muis zoeken.
... ruimtebegrippen (op, onder, naast...) en lichaamsdelen geoefend door de knuffelmuizen overal op te zetten. Zo ontdekten we dat het lichaamsdeel elleboog voor veel kinderen een nieuw woord was. Ook de begrippen "links en rechts" zijn nog wat moeilijk, daar zullen we nog eens goed op oefenen de komende dagen.
... een beetje toneel gespeeld met de knuffelmuizen. We moesten een muisje doorgeven en doen alsof we er verliefd, boos... op waren. Grappig hoor!
... gekeken naar een filmpje : Brum en de muis. KLIK HIER om het filmpje te bekijken...

... de verjaardag gevierd van AMY en JULIE! Zij werden op dinsdag allebei 5 jaar! Amy trakteerde ons op lekkere verrassingszakjes en een piratenboek. Van Julie kregen we een heerlijke mooie taart en ook leuke verrassingszakjes! De foto's komen morgen...


Veel groetjes en tot morgen!

Juf Femke.

PSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS: VRIJDAG = SPORTDAG (zie info voor de ouders).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten